Jdi na obsah Jdi na menu
 


Minitenis

V roce 2015 byla na antukových kurtech zahájena výuka minitenisu pro děti předškolního věku pod vedením trenéra s licencí Českého tenisového svazu. Od jara do podzimu se jednou za týden účastnilo sportovních tréninků základní tenisové techniky tucet nejmenších tenisových nadšenců.

A co to je minitenis? Samotný název již napovídá, že se jedná o tenis pro ty nejmenší. Je jedním z nejefektivnějších způsobů, jak seznámit děti s tenisem herní a zábavnou formou, která podněcuje motivaci a vlastní aktivitu dětí.

Český tenisový svaz (ČTS), který organizuje tenisové soutěže u nás je v současnosti nejúspěšnějším sportovním svazem v České republice. Na mezinárodním poli muži dvakrát za sebou v letech 2012 a 2013 zvítězili v soutěži reprezentačních družstev - v Davisově poháru. Ženy vyhrály svou týmovou soutěž Fed cup dokonce čtyřikrát za posledních 5 let! Závodní tenis umožňuje sportovci poznat aspekty individuálního sportu a současně být členem kolektivu.

Tenis je pro děti, mladé lidi a dospělé skvělým sportem. Nabízí srovnatelné možnosti jak pro chlapce, tak pro dívky. Tenis je sportem na celý život. Průzkumy dokazují, že lidé ve středním věku, kteří hrají tenis, se těší výrazně pevnějšímu zdraví než běžná populace.

Takže milí rodiče, pořiďte dítěti místo tabletu raději raketu a přijďte mezi nás!

Jen ten správně pinká, kdo trénuje odmalinka!